2012. november 15., csütörtök

Norbi kutyája

Tudom, hogy épp tegnap posztoltam Norbiról, de még mindig nem tudok napirendre térni ezen a kutya/macskatápos dolgon, és milyen érdekes, hogy épp a bejegyzésem után futok bele egy karikatúrába ezzel kapcsolatban. Oké, hogy ez már majd' másfél éves sztori, de tekintve, hogy eddig kerültem ezt a témát, így most töményen kapom, ezért 2012-ben b@szta szét az agyam a hülyesége. Fel is túrtam a netet egy kicsit ezügyben. 
"A fitnessguru kutyákat és macskákat fogyaszt", "Norbi az elhízott emberek után a túlsúlyos négylábúakat fogyasztja" szalagcímektől már megint a hányinger kerülget. Aszongya a Norbi:  " A magas vércukorszinttől, inzulinszinttől a kutyák rákosak lesznek, tönkre megy a hasnyálmirigyük és cukorbetegek lesznek. A magas túlsúlytól tönkre mennek az izületeik és részlegesen lesántulnak, lebénulnak, és még jobban tovább híznak." A nagy korszakalkotó ötlete, hogy magas a hús- és rosttartalommal dolgozik, és csökkenti a szénhidrátot. Erre pedig már ki is fejlesztett egy receptet. 
Szóval ő megint rájött az élesre, ő megfejtette. Nem ezért vagy azért, de ez megint egy hasonló külföldi koppintás, mint a másik nagy vívmánya az ugrabugra meg az Update cucc. Lássuk be, úgy tűnik Magyarországon folyamatosan a kinti morzsákból élünk, majd előadjuk mintha mi sz@rtuk volna a spanyol viaszt. 
Én kérek elnézést, de erről senki másnak nem jut eszébe a B.A.R.F étrend? Ez kérem szépen már megint nem Norbi találmánya, hanem az USA-ból indult, nem mellesleg külföldön évtizedek óta jelennek meg erről különféle írások, célja pedig, hogy a kutya a táplálékát nyers formában fogyassza emígyen e: 40 % nyers húsos-csont (farhát, nyak, marha szegy, oldalas), 30 % nyers zöldség-gyümölcs (apróra vágott répa, saláta, cukkini, alma, banán), 30 % nyers hús (csirke, marha, birka, nyúl). 
Aztán itt jegyezném meg azt is, miszerint nem csak külföldön, de kis hazánkban is forgalmaznak nyers és főzött kutyaételeket, valamint alacsony szénhidrát tartalmú tápok egyaránt találhatóak a piacon. Sőt, ezek már Norbi előtt és Norbitól függetlenül léteztek, csak úgy tűnik, nem volt a sok birkának az orra elé tolva, hogy most így rácsodálkoznak a világra, hogy "jééééé, ilyen van?"
Szóval Norbi, ez már megint baromira nem te voltál, de ne vesszünk el a részletekben, igaz? :D

De nesztek, itt van! Vegyétek és vigyétek! :D Ott feszít a Norbi meg a Réka a képeken, há'csak jó lehet! :D:D:D










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése