2012. november 14., szerda

Norbi, a magyar szuperhős

Kezd a hideg futkosni a hátamon az elmúlt időszakban kibantakozó Schobert Norbi-féle legújabb agyrémtől. Kb. egy hete láttam az ominózus bejegyzést, ami azóta folyamatosan gyűrűzik, nem kis felháborodást keltve az emberekben. 


Eddig sem tartottam sokra ezeket a rongyrázó majmokat, és nem, nem irigységből, ahogy ők jellemeznek mindenkit, aki negatív kritikát mer alkotni, hanem azért, mert sikítófrászt kapok attól, ha kinyitják a szájukat... Kezdek gyanakodni, hogy agyhalottak lehetnek.
Nem vitatom el az elért eredményeket, és igazából időm és kedvem sincs komolyabban utánanézni ennek a dolognak, de tudom, hogy Update termékek nélkül is le lehet fogyni, ez csak odafigyelés és mozgás kérdése. Azt viszont végképp nem értem, hogy például a kutyáknak és a macskáknak miért is van szüksége Update eledelre - Norbiék ugyanis ilyet is árulnak. A négy kutyám valószínűleg nem feszítene keményebben a többi kutya előtt a játszón vagy séta közben, a két macskám meg a lépcsőházban, hogy "Hinnye ez a gazdi! Na, ő kitesz magáért, a Norbi eledel meg odab@sz rendesen!" Van egy sejtésem, hogy a Hills meg a Royal Canin valahogy csak közelebb áll a szívükhöz (hasukhoz). :D
De azt már tényleg képtelen vagyok felfogni, bárki lévén az adminja ennek a bizonyos Facebook oldalnak, hogy hogy engedheti meg magának ezt a hangnemet. Azóta persze megjelent egy "sajtónyilatkozat" ugyanezen a platformon Norbitól - kár volt érte, még mindig áll a "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. " tézis, nyilván nem véletlenül -, miszerint nem ő válaszolt, őt csak jól megviccelte valaki. (Megviccelte... :D ) Ebben az esetben azonban ez teljesen mindegy, hiszen ő a nevét adta ehhez az oldalhoz, ehhez a termékhez. Effektíve az admin kb. ugyanolyan, mintha ő nyilatkozna. Nem mellesleg, ez a poszt annyira gyomorforgató, annyira süt belőle a lenézés minden szinten, hogy az már felháborító. Norbink elég hosszan kommentálta az esetet, felsorolva a gyerekkori cigánydombról való indulását, a dagadtságát, az ugrabugrát (aerobic) a kiadott dvd-ket és könyveket, a hatalmas vívmányt (Upate módszer), sőt még a szívműtétjét is hogy, hogy nem felemlegette. Itt jegyezném meg, elég szánalmasnak tartom, hogy valaki a betegségéből showt csinál, képeket posztol, könyvet ír, haknizik vele. Hogy ő mindezt milyen igényesen (ezt többször leírva, keményen hangsúlyozva) tette, mennyi mindent letett az asztalra, ezzel szemben őt mindenki csak támadja, de kiáll magáért. Emígyen e: "Járd végig az utam kisöcsém, aztán élj Te is jobban! Többre tartom magam valakinél? Többre. Nem tetszik? Csináld meg jobban!" A szívbetegség kapcsán pedig hadd engedjek meg magamnak ezúton egy kis korrigálást. Van itt ugyanis egy igencsak epic fail: Norbert többször emlegeti, hogy:  " Tulajdonképpen az a születési rendellenességem, hogy a három szívbillentyű helyett nekem csak kettő volt, mert a harmadik összenőtt a másodikkal."  Mivel ez többször és többhelyütt szerepel, így nem lehet elírás. Hát Norbi, ezúton javasolnám a Google-t, a Wikipedia-t, vagy bármely biológia könyvet, az embernek ugyanis négy szívbillentyűje van. Ennyit a szaktudásról, bár nem tudom, ez nyílván nem lényeges, releváns információ az egészséges élethez. 
Visszatérve az a témához, Norbi nem általlot egy putriba beállni és fotót készíttetni magáról, csak hogy még inkább bizonyítsa, hogy ő már pedig... Épp csak a minősíthetetlen viselkedéséről, nyilatkozatáról feledkezett meg, arról az ordenáré, útszéli stílusról, amivel oly igényesen leoltotta azt a "parasztot", aki sokallta az 1114 Ft-ot a 300 g töltöttkáposztáért.
Hát Norbi, te egy igaz superhero vagy! Le tudtál fogyni, megműttetted magad, csináltad a dolgod, boldogultál, ahogy tudtál. Vazze, ugyanezt a produkciót megcsinálja a többi sok-sok millió honfitársad ugyanúgy, csak lássuk be, szarabb marketinggel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése